top of page
  • Writer's picturemetalheadproud

Rotting Christ : Thy Mighty Concert

Rotting Christ @ Piraeus 117 Academy 26/01/2020 (Special guests : Death Courier, Abyssus, Cursed Blood)

Έχοντας στο μυαλό μου τη συναυλία της προηγουμένης ημέρας και συζητώντας με φίλους και γνωστούς, ήταν γεγονός ότι οι περισσότεροι ….κάποιας ηλικίας (κοντά στου Σάκη Τόλη) την περιμέναμε πιο πολύ από την πρώτη. Κάτι που φάνηκε στο κατάμεστο για δεύτερη σερί μέρα Academy με το μέσο όρο ηλικίας να έχει αυξηθεί! Κακά τα ψέματα, με τέτοιο προαναγγελθέν setlist (1989 -1996) αναμέναμε μια old school Black metal συναυλία! Πράγμα που έγινε γεγονός!

Βέβαια θα ήταν ακόμη καλύτερα αν δεν είχαν ακυρώσει τελευταία στιγμή οι Moonspell (έχοντας και αυτοί αποφασίσει ένα παρόμοιο δικό τους setlist), αλλά από την άλλη τα δικά μας παιδιά, οι Cursed Blood (παίζοντας παλιό καλό Death Metal), οι Abyssus (πολύ ωραία rifs) και οι «παλιά τριάδα» των Death Courier (με old school death metal) σίγουρα γεμίσαν με βαρβάτους ήχους το χώρο που σιγά σιγά ασφυκτιούσε και μας υπενθύμισαν για άλλη μια φορά ότι στη μουσική metal σκηνή της χώρας μας παράγουμε πολύ καλή μουσική!

Όλα καλά μέχρι την ώρα που σήμανε 22:00 και ένα τεράστιο backround που παραπέμπεται στο “Triarchy of the Lost Lovers” έκανε την εμφάνισή του. Οι σταυροί της προηγουμένης νύχτας έπεσαν και οι Rotting Christ εμφανίστηκαν στη σκηνή!



1 – 2 – 3 – ΞΥΛΟ! Με ενέργεια που δεν καταλάβαινες ότι είχαν παίξει ακριβώς 24 ώρες πριν βγήκαν αποφασισμένοι να τα κάνουν πουτ@ν@ όλα! Ειλικρινά θα το πω, λυπάμαι όσους δεν ήταν παρών στη συγκεκριμένη συναυλία! Αφιερωμένη σε μια εποχή που οι Rotting Christ ουσιαστικά πήραν το Black Metal στη Ελλάδα και μέσα στα χρόνια της πορείας τους το εκτόξευσαν! Δεν ξέχασαν ποτέ από που ξεκίνησαν και ποιοι τους στήριξαν και αυτή η βραδιά ήταν ένα μεγάλο ευχαριστώ ο ένας προς τον άλλον!

Η βραδιά ξεκίνησε με το “Feast of The Grand Whore” (από το demo του 1989 “Satanas Tedeum”) και οι κύκλοι του mosh ξεκίνησαν νωρίς. Την τιμητική τους λοιπόν είχαν με διαφορά το "Thy Mighty Contract" ( το παίξανε σχεδόν όλο) και το “Passage to Arcturo”. Πέρασμα εννοείται έκαναν και από το “Triarchy of the Lost Lovers” ( Archon , King of a Stellar War) ενώ ακούσαμε και 2 αγαπημένα κομμάτια «εκτός χρονολογίας», “After Dark I Feel” και “Among Two Storms” ,που πάντα είναι ευπρόσδεκτα!

Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν κομμάτια από το “Non Serviam” που μας τα άφησαν για το τέλος, με το "The Fifth Illusion" και εννοείται το ομώνυμο του δίσκου, κλείνοντας μια απολαυστική συναυλία, με όλους να έχουμε αποκτήσει αυχενικό, «γρατζουνισμένες» φωνητικές χορδές και ένα χαμόγελο ικανοποίησης από αυτό που βιώσαμε.

Ένα «τετέλεσται» από τον Σάκη Τόλη που μαζί με τον αδερφό του Θέμη, τον Γιάννη Καλαμάτα και τον Kώστα Χελιώτη (που έχει δέσει πολύ με τους υπόλοιπους και βγάζει ενέργεια) ευχαρίστησαν το κοινό τους, που γέμισε δυο συνεχόμενες μέρες το Academy. Οι Rotting Christ δε χρειάστηκαν ποτέ «χάιδεμα στα αυτιά». Η πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια τους έκανε μια από τις πιο αγαπημένες μπάντες της Black Μetal σκηνής παγκοσμίως. Εμείς θα είμαστε πάντα εκεί να τους απολαμβάνουμε! Δε θα υπηρετήσουμε ποτέ!

SETLIST

1. Feast of the Grand Whore

2. Exiled Archangels

3. King of a Stellar War

4. Archon

5. Societas Satanas

6. (Thou Art Lord cover)

7. After Dark I Feel

8. Among Two Storms

9. Ach Golgotha

10. The Old Coffin Spirit

11. The Nereid of Esgalduin

12. Visions of the Dead Lover

13. The Fourth Knight of Revelation

14. The Sign of Evil Existence

15. Transform All Suffering Into Plagues

16. Fgmenth, Thy Gift

Encore:

17. The Fifth Illusion

18. Non Serviam













* το κείμενο δημοσιεύτηκε και για λογαριασμό του Sinavlia.gr

bottom of page