top of page
  • Writer's picturemetalheadproud

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: ROCK ’N’ ROLL Children (Dio greek tribute band) 3.1.2021 @ Live stream on YouTube.



ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΝ! ( ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ)

Τελευταία φορά που έπιασα πληκτρολόγιο για να γράψω ανταπόκριση ήταν στις αρχές αυτής της ακατανόμαστης πανδημίας, Παρασκευή 28-2-20, με τον κορωνοϊό να έχει ξεκινήσει να μας χαλάει τη διάθεση και βγαίνοντας από το live των Katatonia σκεφτόμουν την επόμενη συναυλία που θα έκανα ανταπόκριση… κούνια που με κούναγε! Οι μήνες πέρναγαν ,είδαμε ένα αχνό φως το καλοκαίρι και ξαφνικά πάλι… blackout, ή καλύτερα… Lockdown! Πάνε και τα μικρά και τα μεγάλα συναυλιακά μας ραντεβού και η κατάθλιψη όλο και μεγάλωνε.


Ποιός να μου το έλεγε εν έτη 2021 ότι θα είχα τόση μεγάλη χαρά να παρακολουθήσω και να κάνω μια ανταπόκριση συναυλίας αλα… Matrix! Αλλά ήταν τόσο μεγάλη η ανάγκη να παρακολουθήσω κάτι live που σε συνδυασμό με τον σκοπό αυτής της ιδιαίτερης εκδήλωσης δεν θα το έχανα με τίποτα! Ναι, δεν θα είναι το ίδιο με ένα «κανονικό live…». Όμως θα είναι πολύ αληθινά τα χαμόγελα που θα προσφέρει σε παιδιά που τα χρειάζονται, σε μικρά πλάσματα που μας έχουν ανάγκη!





Οι Manos Backline Services λοιπόν και οι δικοί μας Rock ’N’ Roll Children διοργάνωσαν από κοινού ένα live με θέαση στο διαδίκτυο από το κανάλι της ManosBacklineServices TV στο You Tube για τους σκοπούς του Χαμόγελου του Παιδιού! Από το περιοδικό Metal Hammer και την τηλεοπτική εκπομπή TV WAR, συμμετείχαν βοηθώντας την εξέλιξη του event και εκτελώντας χρέη παρουσιαστών της συναυλιακής βραδιάς, οι Χάκος Περβανίδης και Κώστας Χρονόπουλος.


Οι Rock ‘N’ Roll Children λοιπόν δε χρειάζονται και πολλές συστάσεις στο Ελληνικό, τουλάχιστον, μεταλ κοινό! Με τρομερή ενέργεια και περίσσια όρεξη για να μας προσφέρουν ένα μαραθώνιο και άκρως απολαυστικό live τους, βασισμένο στην τεράστια διαδρομή από τραγούδια που μας πρόσφερε, η για πάντα λατρεμένη φωνή του RONNIE JAMES DIO! Οι ύμνοι από τo προσωπικό του σχήμα τους Dio, αλλά και από την εμβληματική παρουσία του σε Rainbow, Black Sabbath, Heaven And Hell και Elf, ήταν το μαγικό υλικό που γέμισε αυτή την πολύ ξεχωριστή βραδιά που είχε σαν αποτέλεσμα να μας διασκεδάσει, να μας ψυχαγωγήσει και κυρίως να προσφέρει βοήθεια, ελπίδα και πίστη για την ζωή, στους πιο ευάλωτους μεταξύ μας, στα μικρά παιδιά!





Μπύρες τσεκ, ηχεία τσεκ, ανάλυση οθόνης τσεκ, καναπές και ξυροκάρπια τσεκ! Η πρώτη μου εμπειρία σε διαδικτυακή συναυλία είναι γεγονός και το μόνο μου άγχος πλέον ήταν να μη κολλήσει το ρούτερ! (τι ζούμε θεέ μου)


Οι Rock ’N’ Roll Children ανέβηκαν στη σκηνή και για τρεις ώρες τα έδωσαν όλα! Ο Γιάννης Παπανικολάου όσο πέρναγε η ώρα ανέβαζε ένταση στα φωνητικά, ο Γιάννης Luna Τσίμας έκανε το μπάσο να κελαηδάει, ο Νίκος Αναστασιάδης τα έδωσε όλα στα ντραμς, καταπληκτικά πλήκτρα από τον Γιώργο Γεωργίου. Άφησα στο τέλος τον Μανώλη Τσίγκο που η κιθάρα είχε γίνει προέκταση των χεριών του και στα σόλο «έδινε πόνο» παρόλο που είναι γιατρός! Το playlist (φωτό πιο κάτω) τα λέει όλα από μόνο του, 1350+ άτομα για τρεις ολόκληρες ώρες ήταν σε live σύνδεση και παρακολουθούσαν και αυτοί συμμετέχοντας με το μόνο τρόπο που μπορούσαμε μέσω chat και ρίχνοντας και τον οβολό μας για το Χαμόγελο του Παιδιού! Είμαι σίγουρος ότι όλοι τραγουδήσαμε, χτυπηθήκαμε, τα ήπιαμε και τα…. “σκάσαμε”!! ( όσοι το έβλεπαν live κατάλαβαν)!





Καταπληκτικός ήχος και φωτισμός (ManosBacklineServices έκανε φοβερή δουλειά) και γενικά αψεγάδιαστη συναυλία που σε κάνει λίγο να προβληματιστείς σκεπτόμενος ότι μπορεί να τη βγάζουμε έτσι για αρκετό ακόμα διάστημα ! θέλω να πιστεύω πως όχι!


Η συναυλία για όποιον δεν κατάφερε να τη παρακολουθήσει μπορεί να το κάνει γιατί έμεινε ανεβασμένη στο διαδίκτυο πατώντας τον σύνδεσμο εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=awBdmP3dpMA


Μπορούμε ακόμα να βοηθήσουμε στέλνοντας μήνυμα ή παίρνοντας τηλέφωνο στο 19810. Για να κάνουμε τα μικρά παιδιά να χαμογελάσουν! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν για να γίνει αυτή η εκδήλωση και πάνω από όλα στους Rock ’N’ Roll Children που σαν άλλοι Αη Βασίληδες προσέφεραν πρώτα για τα παιδιά και μετά σε εμάς κάτι τόσο πολύ όμορφο!




bottom of page