top of page
  • Writer's picturemetalheadproud

ΑΦΙΕΡΩΜΑ : SUICIDAL ANGELS - THRASHING ONCE AGAIN!!!



Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν είχα αρχίσει να ξεχνάω πότε πήγα τελευταία φορά σε συναυλία! Όλη αυτή η ιστορία με τον Covid-19 που μας καθήλωσε σχεδόν 2 χρόνια τώρα, είχε ως αποτέλεσμα τη μη διεξαγωγή ζωντανών εμφανίσεων και επανειλημμένων ακυρώσεων χρόνο με το χρόνο. Πραγματικά είχαμε αρχίσει να πέφτουμε σε κατάθλιψη βλέποντας ένα έναν τα καλοκαιρινά συναυλιακά μας ραντεβού να πέφτουν πάλι στο κενό και ξανά από την αρχή….

Ώσπου σκάει η ανακοίνωση! Σαν φάρσα μου ακούστηκε στην αρχή, αλλά ευτυχώς δεν ήταν!!! Θα γίνει συναυλία….ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ! Και τι καλύτερο να γίνει δυνατό ποδαρικό με ένα live από τους δικούς μας Suicidal Angels!

Το 2019 για τους Suicidal Angels ήταν η χρονιά τους. Κυκλοφόρησαν έναν (μπορεί να είναι αυτός) από τους καλυτέρους δίσκους τους μέχρι τώρα, παίξανε support στους τεράστιους SLAYER και τότε, βλέποντάς τους Live για πρώτη φορά είχα εντυπωσιαστεί με τον παθιασμένο τσαμπουκά τους και τον ενθουσιασμό τους για να παίξουν κομμάτια που σε παραπέμπουν στις εποχές του αγνού, παλιού και άσπιλου Thrash, όπως και έγινε δηλαδή. Με την ίδια ανυπομονησία περίμενα και το πρώτο Live του 2020 για να μπει και συναυλιακά καλά η χρονιά και δε θα μπορούσε να είχε καλύτερο και δυνατότερο ξεκίνημα από τους Suicidal Angels! Τι καλύτερο να κηρύξω την επανέναρξη των συναυλιακών μου δραστηριοτήτων με τους Άγγελους του Thrash!





Έτσι λοιπόν στα πλαίσια του Urban Athens Festival 2021, την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 οι Suicidal Angels, θα εμφανιστούν στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Οι Suicidal Angels δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις, ιδιαίτερα στο Ελληνικό Μέταλ κοινό, καθώς διανύουν ήδη το 20ο έτος από τότε που δημιουργήθηκαν ( 2001 ) και μετράνε 7 στούντιο άλμπουμς, 3 demos και 2 EP. Ο τελευταίος τους δίσκος, Years Of Aggression που κυκλοφόρησε τον Άυγουστο του 2019, κατάφερε να αποσπάσει πολλά θετικά σχόλια ανά τον κόσμο και μας δείξανε ότι το παλιό καλό Thrash, ζει και βασιλέυει μέσα από τους ήχους του Νίκου Μελισσουργού, Ορφέα Τζωρτζόπουλου, Άγγελου Λεκικάκη & Gus Drax.

Οι Suicidal Angels ήταν το προσωπικό όραμα του Νίκου Μελισσουργού. Από την ίδρυσή τους πραγματοποιήθηκαν πολλές αλλαγές στο line-up μέχρι τη σύνθεση του τρέχοντος, από το 2006, σταθερού line up.

Καθαρό – Ατόφιο thrash metal. κάτι που δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει! Λίγους μήνες μετά τον σχηματισμό, οι Suicidal Angels ηχογράφησαν τα δύο πρώτα τους demos, “United By Hate” (2002) και “Angels ‘Sacrifice” (2003). Πολλές underground συναυλίες ακολούθησαν αυτές τις κυκλοφορίες ενισχύοντας το moshing crew τους!





Το συγκρότημα συνέχισε να εργάζεται πάνω σε νέο υλικό και, ως αποτέλεσμα, το τρίτο demo, με τίτλο “The Calm Before The Storm” (Απρίλιος 2004). Αυτό το demo διανεμήθηκε σε διάφορα μεταλ περιοδικά και fanzines σε όλη την Ευρώπη και έλαβε μερικές πολύ καλές κριτικές. Το πρώτο EP του συγκροτήματος, “Bloodthirsty Humanity”, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2004 και έδωσε μια γεύση στο κοινό, ότι οι Suicidal Angels ήρθαν για να μείνουν! Οι κριτικές που έλαβε το “Bloodthirsty Humanity” ήταν πολύ ενθαρρυντικές από όλες τις προηγούμενες κριτικές για τη μουσική του συγκροτήματος. Ηχογραφούν ένα μίνι CD τεσσάρων τραγουδιών, το οποίο ονομάζεται “Armies of Hell” (Νοέμβριος 2005). Αυτή η κυκλοφορία διανεμήθηκε από το “Evil Records”, μια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία και κέντρισε την προσοχή τόσο των οπαδών όσο και του τύπου, στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Οι κριτικές σε όλο τον κόσμο δήλωσαν ότι μια νέα ελληνική thrash δύναμη ανεβαίνει!

Οι συνεχείς προσπάθειες της μπάντας εντυπωσίασαν την εταιρεία OSM Records με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία πλησίασε το συγκρότημα. Έτσι μπαίνουν στο στούντιο τον Δεκέμβριο του 2006 για να ηχογραφήσουν το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ! Το αποτέλεσμα ήταν ένα καθαρό old school thrash metal που περιέχει έντεκα τραγούδια υψηλής ταχύτητας, επιθετικά και τεχνικά. Το “Eternal Domination” ήταν γεγονός!





Ακολούθησε το “Sanctify the Darkness”, (2009) δεύτερο album. Ακούραστοι, συνεχίζουν τις περιοδείες, και μας προσφέρουν άλλο ένα εξαιρετικό album. Κομμάτια όπως το “Apokathilosis”, τινάζουν μυαλά στον αέρα, και μας «φωνάζουν» ότι έρχονται τα καλύτερα.

Ανά δυο χρόνια (τις περισσότερες φορές) το ένα άλμπουμ διαδέχεται το άλλο και κάθε φορά γίνεται ακόμα καλύτερο!

2010: Dead Again

2012: Bloodbath

2014: Divide And Conquer

2016: Division of Blood

2019: Years of Aggression





Το τελευταίο το θεωρώ και το κορυφαίο τους άλμπουμ και ένα από τα καλύτερα που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια στο Thrash.

Για όλα αυτά λοιπόν… ακόμα να σας πείσω ότι ήρθε η ώρα για…ΣΥΝΑΥΛΙΑΡΑ???



(το κείμενο δημοσιεύτηκε και στη σελίδα Sinavlia.gr)



bottom of page