top of page
  • Writer's picturemetalheadproud

PROUD TO ... ASK A METALHEAD!



Άλλη μια Ελληνική μπάντα που ανεβάζει κατακόρυφα τον πήχη του εγχώριου Dark Metal. Οι W.E.B. διαθέτουν εξαιρετικό ήχο, τεχνική αρτιότητα, συνεχής επικοινωνία με το κοινό και εντυπωσιακή σκηνική παρουσία. Ο Σάκης Darkface Πρέκας διαθέτει ένα σημαντικό χάρισμα: σε προσελκύει να παρακολουθείς με έντονο και αμείωτο ενδιαφέρον κάθε live της μπάνταs. Κάτι τέτοιο αποτελεί στοιχείο ζωτικής σημασίας για οποιοδήποτε σχήμα που προσβλέπει στην επιτυχία. Το μέλλον τους διαγράφεται ευοίωνο και εμείς έχουμε την τιμή να μας απαντήσει στις “proud” ερωτήσεις μας!

Where Everything Begun λοιπόν… Η δική σας ιστορία από πού αρχίζει;

Η δικη μας ιστορία αρχίζει εκεί που ξεκινούν όλες οι ιστορίες. Στα απόκρυφα του πνεύματος που καθορίζουν τις αποφάσεις και τις πράξεις μας.

Σχεδόν 2 δεκαετίες μετράτε σαν συγκρότημα. Η άνοδος της μεταλ σκηνής στην Ελλάδα ήταν μια ώθηση για να δημιουργηθεί η μπάντα; Ή απλά ένα εφηβικό απωθημένο;

Δεν θα το έλεγα απωθημένο. Πιο πολύ μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Προσωπικά βρέθηκα τυχαία να τζαμάρω με φίλους ως έφηβος καθαρά για την παρέα και την πλάκα. Το ένα όμως έφερε το άλλο και… να 'μαστε χαχαχα

Θα μας συστήσεις και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος;

Εκτός από εμένα στην κιθάρα και τα φωνητικά, είναι η Hel Pyre στο μπάσο και στα φωνητικά, ο Sextus Argieous Maximus στην lead guitar και ο Nikitas Mandolas στα τύμπανα.



Η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής; Πώς τη βρίσκετε και αν είναι αυτή που περιμένατε.

Δεν είμαστε αυτό που λέμε «μεγαλη» μπάντα. Αυτό επιθυμούμε όμως και είμαστε πολύ τυχεροί που όσοι μας γνωρίζουν, δένονται πολύ με τη μουσική μας και το όραμα μας. Πάντα μας εκπλήσσει ευχάριστα και μας δίνει τρομερή ενέργεια η αντίδραση του κοινού στις εμφανίσεις μας που μέσα από αυτές καταφέρνουμε και κερδίζουμε όλο και περισσότερους φίλους. Δεν έχουμε προσδοκίες τόσο από τον κόσμο σε πρώτη φάση όμως. Πρωτίστως έχουμε προσδοκίες από τους ίδιους τους εαυτούς μας. Παθιαζόμαστε πολύ με αυτό που κάνουμε και εφόσον αυτό αρέσει, το πάθος μας αυξάνεται.

Ιδανικό line –up για μια συναυλία που θα θέλατε να συμμετάσχετε και εσείς; Ξέρεις… ειδικά τα 3 τελευταία χρόνια, έχουμε μοιραστεί τη σκηνή με πολύ αγαπημένα μας ονόματα. Iron Maiden, Cradle of Filth, Moonspell, Septic Flesh, Melechesh, Batushka… Τι να ζητήσουμε και να μη φανούμε αχάριστοι? Ίσως ένα μεγάλο φεστιβάλ με τα προαναφερθέντα ονόματα?

Κιθαρίστας μόνο ή ντράμερ; Ή κάποιο άλλο μουσικό όργανο;

Κατά βάση και πάνω απ’όλα είμαι κιθαρίστας. Η αγάπη μου για τη μουσική βέβαια πάντα με παρακινούσε να προσπαθώ να παίξω ότι όργανο βρω μπροστά μου. Σπίτι μου έχω τύμπανα και παίζω αρκετά συχνά, όπως και μπάσο και πλήκτρα. Αυτά είναι που βρίσκω τον εαυτό μου να ελκύεται κυρίως αν και έχω κι άλλα. Κάθε μουσικό όργανο είναι μοναδικό και στα κατάλληλα χέρια μπορεί να γίνει πραγματικά μαγικό.

Έχεις σκεφτεί τον εαυτό σου αν δεν είχες ασχοληθεί με το μέταλ; Μου φαίνεται αδιανόητο. Αλλά μάλλον θα ήμουν ζωγράφος!!!



Έχετε σκεφτεί μια unplugged εκδοχή κάποιων τραγουδιών σας;

Πριν χρόνια είχαμε κάνει μια unplugged εμφάνιση. Δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα άλλα το είχαμε διασκεδάσει πολύ. Κάπου στο 2013 θέλαμε πάλι να κάνουμε κάτι ανάλογο και είχαμε ξεκινήσει πρόβες έχοντας και τρίο κλασσικών έγχορδων μαζί. Η ομάδα δεν λειτούργησε όπως θα θέλαμε σε εκείνο το διάστημα οπότε το εγκαταλείψαμε μετά από μερικές πρόβες. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να το επιχειρήσουμε ξανά, όμως είναι κάτι που απαιτεί αρκετή δουλειά, εκ νέου ενορχηστρώσεις και σκηνογραφία/σκηνοθεσία αν πρόκειται για μια ζωντανή εμφάνιση. Δεν είναι στα άμεσα σχέδια μας στην παρούσα. Ωστόσο υπάρχει μια ηχογραφημένη unplugged εκτέλεση ενός τραγουδιού μας από το πρώτο άλμπουμ, του “Full of Sadness” στο EP που κυκλοφορήσαμε το 2012, το “My Storm Upon You” για το οποίο υπάρχει και video clip.


Τραγούδι άλλου συγκροτήματος που θα ήθελες να έχεις γράψει εσύ; Καλοπροαίρετα πάντα! Είναι πάρα πολλά που θαυμάζω και θα ήθελα να είχα γράψει εγώ. Πολύ δύσκολη ερώτηση. Θα πω το Kings of the Carnival Creation των Dimmu Borgir αν και σε ένα λεπτό από τώρα θα έχω διαφορετική απάντηση.

Ο ήχος σας χαρακτηρίζεται Symphonic-Gothic-Black Metal μέχρι στιγμής. Στο “Tartarus” έγινε πολύ περισσότερος πειραματισμός όσον αφορά τις ενορχηστρώσεις σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές σας . Θα υπάρξουν και άλλοι πειραματισμοί σε μελλοντικούς δίσκους ή έχετε πλέον καταλήξει;

Ποτέ δεν ξέρεις. Στο επερχόμενο άλμπουμ θεωρώ πως ο ήχος μας είναι πιο άμεσος αλλά οι πειραματισμοί παραμένουν. Η έμπνευση είναι κάτι που δεν ελέγχεται άλλωστε.



Δε ρωτάω αν σας έχει λείψει μια live εμφάνιση το θεωρώ δεδομένο. Με την κατάσταση να έχει γίνει λίγο …περίεργη για συναυλίες, εσείς ετοιμάζετε κάτι στο άμεσο μέλλον πλέον? Ναι μας έχει λείψει υπερβολικά. Μέχρι στιγμής δημοσιεύσαμε μια πρόβα μας και μια ολόκληρη εμφάνιση μας από το Rockwave του 2018 για να δώσουμε κι εμείς όπως και πολλές άλλες μπάντες έστω και μέσω διαδικτύου κάτι συναυλιακά. Έχουμε και άλλες ιδέες που βρίσκοντας ακόμα στη φάση της υλοποίησης και όταν είναι έτοιμες δεν θα χάσουμε καιρό. Ήδη όμως βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συζητήσεις για σειρά εμφανίσεων το 2021 εφόσον το επιτρέψουν φυσικά οι συνθήκες.


Το μέλλον σας, σαν συγκρότημα; Μέχρι πού φτάνουν οι επιθυμίες σας; Ποιο είναι το πιο τρελό σας όνειρο; Το μέλλον μας έχει σαν βασικό κεφάλαιο την κυκλοφορία του νέου μας άλμπουμ, κάτι το οποίο διαδικαστικά παρόλο που είναι έτοιμο, πήρε αρκετούς μήνες αναβολής αναγκαστικά. Όπως φαίνεται όμως την Άνοιξη του 2021 θα κυκλοφορήσει όπως του αρμόζει. Το πιο τρελό μας όνειρο… να ζούμε κάνοντας αυτό που αγαπάμε και μόνο!

Ευχαριστούμε πολύ για τις απαντήσεις και ανυπομονούμε για την επόμενη εντυπωσιακή (όπως πάντα) live εμφάνισή σας!

Εμείς ευχαριστούμε για τη συνεντευξη! Stay Dark!!!


bottom of page