top of page
  • Writer's picturemetalheadproud

PROUD TO ... ASK A METALHEAD!



Ακόμα ένα Ελληνικό συγκρότημα της εγχώριας metal σκηνής που δε χρειάζεται και πολλες συστάσεις! Οι Exarsis ιδρύθηκαν το 2009 από τον μπασίστα Χρήστο Πούλο και τον ντράμερ Γιώργο Οικονόμου. Εώς σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ και έχουν δώσει πολλές συναυλίες δίπλα σε θήρια της metal σκηνής όπως Nile, Sodom, Rotting Christ κ.α. Με το Old School Thrash, μας έχουν ταξιδέψει σε άλλες εποχές, κρατώντας μας ζεστούς για την μετέπειτα πορεία τους.Εμείς μιλήσαμε με τον Χρήστο και του ζητήσαμε να μας απαντήσει σε κάποιες απλές ερωτήσεις για παρελθόν,το παρόν και το μέλλον της μπάντας.

Χρήστο καλησπέρα. Καταρχήν να σε ευχαριστήσουμε που μας κάνεις την τιμή να μας μιλήσεις και τα μέλη μας να γνωρίσουν τους Exarsis, λίγο καλύτερα. Κατά την άποψη σου, το Metal εξακολουθεί να υπάρχει και να ανθίζει στην χώρα μας?

Νομίζω είναι στη καλύτερη του φάση. Τουλάχιστον απο πλευράς μπαντων. Σαν πλευράς κοινού επίσης βλέπω ότι μετά από χρόνια διοργανωτές επενδύουν πάλι σε μεγάλες συναυλίες και ο κόσμος στηρίζει όχι μονο mainstream festivals αλλά και underground!


Ποιά είναι η καλύτερη περιοδεία που έχετε κάνει εως σήμερα?

Είναι δύσκολο να πω γιατί κάθε περιοδεία είναι ιδιαίτερη. Σίγουρα η πιο διασκεδαστικη ήταν όταν πήγαμε με τους Chronosphere με ένα van, tour με Onslaught και Artillery. Η πιο πετυχημένη εμπορικά και απο πλευράς κόσμου και γενικά αναγνώρισης των κόπων μας ήταν το tour με Nile και Terrorizer. Σίγουρα το peak της μέχρι τώρα πορείας μας.


Οι σχέσεις σας με άλλες Ελληνικές μπάντες?

Γενικά υπάρχει αλληλεγγύη. Σίγουρα έχουμε μεγαλύτερο connection με τις μπάντες της "φουρνιάς μας" (Bio-Cancer, Chronosphere κτλ) μιας και είχαμε κοινή πορεία και γίναμε και πολύ καλοί φίλοι.





Τι θυμάσαι από το πρώτο live που δώσατε μπροστά σε κοινό?Συναισθήματα,αντιδράσεις κτλ...

Ε τα συναισθήματα δεν αλλάζουν. Άγχος πολύ πριν και ικανοποίηση πολύ μετά. Αν αλλάξουν αυτά χάνει και το νόημα του νομίζω.


Τελευταίο άλμπουμ το 2017 “New War Order”. Ποιά είναι τα σχέδια σας για το μέλλον?

Έχουμε ολοκαίνουριο line up και νέο άλμπουμ που θα βγει φέτος. Αργήσαμε αυτή τη φορά αλλά περάσαμε μια πολύ δύσκολη φάση. Απο 2021 ελπίζω πάλι σε tour, fests κτλ.


Είσαστε μια μπάντα απο το 2009. Τι έχει αλλάξει απο τότε μέχρι και σήμερα οσον αφορά την σύνθεση σας αλλα και τον τρόπο παιξίματός σας?

Οι αλλαγές στη σύνθεση ήταν πάντα το μόνιμο θέμα μας αλλά απο οτι φάνηκε πάντα ήταν ενα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Οπότε περιμένουμε ακόμα καλύτερη αποδοχή με το νέο μας δίσκο. Τώρα όσο αφορά τον ήχο μας απο τη στιγμή που τα έγραφα εγώ κατά το 90-100% πάντα νομίζω δεν υπάρχουν αλλαγές αλλα φυσική εξέλιξη.


Θυμάμαι 1η φορά που σας είχα δει και σας είχα μάθει ,ήταν το 2011 στο ανοιχτό θέατρο Τραγάνας στο Κιάτο. Μια βραδυά που έπαιζαν μαζί σας οι Viet Now, οι Weathers και οι τεράστιοι Rotting Christ. Η παρουσία σας ήταν πολύ δυνατή και οι εντυπώσεις που είχατε αφήσει, αρκετά θετικές. Αν δεν κάνω λάθος ήταν πριν την κυκλοφορία του 1ου σας άλμπουμ Under Destruction. Είχατε πάρει καμία συμβουλή από τον Σάκη και την παρέα του, που σας βοήθησε στην μετέπειτα πορεία σας?

Ήταν ένα τεράστιο show αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω κάποια τεχνικά θέματα που νιώσαμε ότι μας χάλασαν το show. Βέβαια ήταν πολύ σημαντική εμπειρία για το μέλλον. Με τον Σάκη έχουμε παίξει αρκετές φορές σε όλη την Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ κάποια ιδιαίτερη επαφή από κοντά κυρίως γιατί ντρεπόμασταν να τον απασχολήσουμε. Χαχαχα. Αυτός ήταν πάντα ανοιχτός. Μέσω email μας είχε βοηθήσει παλιότερα σε κάποιες απορίες σχετικά με εταιρείες και touring αλλά μέχρι εκεί. Full respect!





Με ποιά μπάντα θα θέλατε κάποια στιγμή να μοιραστείτε την σκηνή και γιατί?

Vio-lence και Violator προσωπικά. Γιατί είναι μεγάλες μου επιρροές. Τώρα εντάξει αν πάμε και ένα tour με Metallica δεν θα μας χάλαγε, χαχαχα!!!


Τις μέρες της καραντίνας, πως τις αντιμετωπίσατε σαν μπάντα? Κάνατε στα “κλεφτά” καμία πρόβα, ετσι για να μην “σκουριάσετε”?

Στην καραντίνα δουλέψαμε τον δίσκο που ετοιμάζουμε. Με το που τελείωσε ξεκίνησε το νέο line up να προβάρει. Είναι πολύ φρέσκο!


Τέλος θα ήθελα να μου πεις, το δικό σου Τοπ-5 Ελληνικών και ξένων συγκροτημάτων. Ξέρω οτι τα 5 ίσως να είναι λίγα, αλλά κάπως πρέπει να το περιορίσουμε...χαχα!

Αρχικά θα κάνω και τα 2 τοπ 5 να είναι thrash για να με διευκολύνει: 1)Bio-Cancer 2)Chronosphere 3)Suicidal Angels 4)Violent Definition 5)Typhus (πρώην Νuclear Τerror) έρχεται δισκάρα! 1)Vio-lence  2)Anthrax  3)Violator  4)Razor  5)Exodus


Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο για τον χρόνο σου. Σαν ομάδα Proud To Be A Metalhead, ευχόμαστε υγεία σε εσένα και σε όλα τα άλλα μέλη της μπάντας και καλή επιτυχία στους στόχους σας.

Ευχαριστώ πολύ για την τιμή! Καλή συνέχεια στην ομάδα σας!





bottom of page