top of page
  • Writer's picturemetalheadproud

PROUD TO ... ASK A METALHEAD!


Σίγουρα μιλάμε για ένα πολύ πετυχημένο ντεμπούτο και έναν από τους καλύτερους δίσκους της περσινής σεζόν! Οι Warrior Path ήρθαν για να μείνουν, ο ήχος τους είναι το παλιό καλό old school heavy metal, ο δέυτερος δίσκος είναι ήδη στα σκαριά και ο άνθρωπος που τα ξεκίνησε όλα αυτά, ο Aνδρέας Σινάνογλου μας κάνει την τιμή να τον φιλοξενήσουμε στη σελίδα μας!

Πότε και πώς ξεκινάει η ….. ιστορία σας? Κύλησες εσύ και βρήκες τον Bob Katsionis? Εκεί προέκυψε και το όνομα? Όλα ξεκίνησαν όταν μια μέρα αποφάσισα να ηχογραφήσω έναν δίσκο, που είχα γράψει πριν πολλά χρόνια, αλλά λόγω άλλων προτεραιοτήτων, το άφηνα πάντα για πιο μετά. Τελικά το πήρα απόφαση και απευθύνθηκα στον Bob - που βρισκόταν πίσω από πολλά πράγματα που είχα ακούσει και μου άρεσαν - γιατί είχα καταλάβει ότι ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να αναλάβει σαν παραγωγός αυτό το άλμπουμ. Η συμβουλές του και η βοήθεια του γενικότερα ήταν πολύτιμη. Καταλήξαμε σε αυτό το όνομα γιατί περιγράφει καλύτερα την μουσική μαζί με τους στίχους και συν τοις άλλοις έχω και το παρατσούκλι Warrior.


2. Ουσιαστικά είστε ένα νέο συγκρότημα. Η άνοδος της μεταλ σκηνής στην Ελλάδα ήταν μια ώθηση για να δημιουργηθεί η μπάντα; Στην περίπτωση μας ήταν κυρίως μια προσωπική ανάγκη να ακούσω ολοκληρωμένο ένα άλμπουμ που είχα στο μυαλό μου για πολλά χρόνια. Όταν ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις ένιωσα να έφυγε ένα βάρος, ήμουν πολύ ικανοποιημένος και πολύ γρήγορα ξεκίνησα να γράφω τον επόμενο δίσκο. Η αρχική ιδέα ήταν απλά να ηχογραφήσω τα τραγούδια για να τα ακούω εγώ ο ίδιος. Όταν ο Bob άκουσε το υλικό, ήταν αυτός που με προέτρεψε να κυκλοφορήσει από την εταιρεία του και να γίνει το ένα βήμα παραπάνω και δεν το μετανιώνω.


3. Πρώτος δίσκος αλλά πολύ εντυπωσιακό ντεμπούτο. Η χημεία με τον Γιάννη Παπαδόπουλο στα φωνητικά και τον Dave Rundle στα ντραμς έτυχε ή τη θεώρησες πετυχημένη ήδη πριν από την αρχή της συνεργασίας? Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ο Γιάννης έκανε εξαιρετικά φωνητικά και η επιλογή αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία. Παρόλο που στους Beast in Black τραγουδάει με διαφορετικό στυλ πάντα πίστευα ότι η φωνή του θα ταίριαζε σε κάτι πιο old school heavy metal. Με τον Dave είμαστε φίλοι εδώ και πολλά χρόνια. Είχαμε γνωριστεί σε μια πρόβα ενός κοινού μας φίλου, όταν είχα πάει να αναπληρώσω τον μπασίστα που θα έλειπε για εκείνη την μέρα. Όταν του ζήτησα να συμμετάσχει δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Το βασικό κριτήριο ήταν ότι είναι καλά παιδιά και συνεννοήσιμα και γι αυτό είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία.



Η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής; Πως τη βρίσκετε και αν είναι αυτή που περιμένατε. Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σε καμία περίπτωση δεν το περιμέναμε και τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!


Θα δούμε ποτέ μια live εμφάνιση επιτέλους? Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος μας είναι πολύ περιορισμένος και για την ώρα δεν έχουμε μόνιμα μέλη, με εξαίρεση τον Bob κι εμένα. Παρόλα αυτά, το έχουμε συζητήσει με τον Bob αρκετές φορές, είναι στο πρόγραμμα να γίνουν και live κάποια στιγμή. Το θέλουμε και το προσπαθούμε.


Δεύτερος δίσκος στα σκαριά και στα φωνητικά ένα δυνατό όνομα σαν του Daniel Heiman. Τι να περιμένουμε από αυτόν? Έχει να «αναμετρηθεί» με τον ήδη πρώτο πετυχημένο δίσκο. Ο Daniel Heiman είναι εξαιρετικός τραγουδιστής και ένα δυνατό όνομα πραγματικά. Τον είχαμε σκεφτεί, μεταξύ σοβαρού και αστείου, μια μέρα που είχαμε βρεθεί με τον Bob, πάνω σε μια συζήτηση για το ποιος θα είναι ο επόμενος τραγουδιστής. Ύστερα κάναμε μια ανάρτηση στην σελίδα μας στο facebook και οι περισσότεροι στα σχόλια αναφέρανε το όνομα του Daniel. Τότε είπαμε κι εμείς να του στείλουμε για συνεργασία, δεν έχουμε να χάσουμε κάτι και τελικά τα καταφέραμε. Ο επόμενος δίσκος θα είναι ακόμα καλύτερος από τον πρώτο, με πιο έντονα τα heavy - power στοιχεία.


Κιθαρίστας μόνο ή και κάτι απ'ολά? Κιθαρίστας κυρίως. Πάντα αυτό μου άρεσε περισσότερο και γενικά το να παίζω κιθάρα με ηρεμεί και με ξεκουράζει.





Τραγούδι άλλου συγκροτήματος που θα ήθελες να έχει γράψει εσύ; Καλοπροαίρετα πάντα! Υπάρχουν πάρα πολλά τραγούδια, από πολλά συγκροτήματα, που τα ακούς και σε γεμίζουν έντονα συναισθήματα και το καταφέρνουν αυτό όσες φορές και να τα ακούσεις. Θα αναφέρω αυτό που μου ήρθε στο μυαλό, το οποίο το επέλεξα για διάφορους λόγους αλλά κυρίως επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν θα το περίμενες σαν απάντηση: Whitesnake - Sailing Ships!


Ο ήχος σας χαρακτηρίζεται heavy – power - epic μέχρι στιγμής. Ψάχνετε να βρείτε την ιδανική χημεία ανάμεσα σε αυτά? Ή θα υπάρξουν και άλλοι πειραματισμοί; Η αλήθεια είναι ότι δεν προσπαθούμε να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο ή διαφορετικό, απλά να πούμε μια ιστορία. Η μουσική και οι στίχοι που ακούτε, είναι κάτι που μας βγαίνει αυθόρμητα, ειλικρινά και οι old school επιρροές μας δεν κρύβονται. Άλλωστε είναι η μουσική που μεγαλώσαμε.


Το μέλλον σας, σαν συγκρότημα; Μέχρι πού φτάνουν οι επιθυμίες σας; Ποιο είναι το πιο τρελό σας όνειρο; Δεν ξεκινήσαμε έχοντας κάποιο τρελό όνειρο το όποιο θέλουμε να πετύχουμε. Είμαστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι και κυρίως το κάνουμε γιατί περνάμε καλά. Οι επιθυμίες μας είναι απλές και όπως ανέφερα και πιο πριν, ξεκινήσαμε με στόχο απλά να ηχογραφήσουμε τα τραγούδια και μετά το ένα έφερε το άλλο. Προσωπικά, μου αρέσει πολύ η διαδικασία της σύνθεσης και των ηχογραφήσεων, γιατί έτσι ξεφεύγω από την καθημερινή μου ρουτίνα. Τώρα ηχογραφούμε το δεύτερο άλμπουμ μας που θα κυκλοφορήσει μέχρι τέλος του χρόνου και σε αυτό βοήθησε η τεράστια ανταπόκριση και στήριξη του κόσμου.




bottom of page