top of page
  • Writer's picturemetalheadproud

PROUD TO ... ASK A METALHEAD!


Μπάντες σαν τους RAZOR αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα τιμιότητας, επιμονής και υπομονής ανεξαρτήτως ιδιώματος. Το καμάρι του Καναδά με Nowhere Fast πορεία στα 80s και εκρήξεις στα 90s δεν πέρασε ποτέ απαρατήρητο στα αυτιά του σωστού thrash maniac και άρρωστου metalhead κατ’ επέκταση. Η κληρονομία που μας αφήσαν υπάρχει διαθέσιμη παντού και ευκαιρία να την κυνηγήσετε αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Εδώ έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον τιτάνα Mike Campagnolo, ιδρυτικό μέλος και μπασίστα του group, κάνοντας μια σύντομη κουβέντα σχετικά με την φάση που βρίσκονται αυτό το διάστημα. Enjoy!

Mike καλωσόρισες και σ’ευχαριστώ για την αποδοχή της πρόσκλησης μου στο ήδη πιεσμένο σου πρόγραμμα. Πάμε γρήγορα με όμορφες και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις!

Κατά την διάρκεια της πανδημίας, πολλές συναυλίες και festival αναβλήθηκαν για τον επόμενο χρόνο. Ήταν επίσης ένα μεγάλο σοκ για τους Razor?

Ναι, αναμφίβολα!! Είχαμε προγραμματίσει μια πολύ γεμάτη χρονιά με πολλές ζωντανές εμφανίσεις και οι περισσότερες έχουν αναβληθεί έως το 2021, οπότε σίγουρα είναι πολύ απογοητευτικό αυτό για εμάς και όλους τους metal οπαδούς αντίστοιχα. Εντελώς κατανοητό, ωστόσο, καθώς η υγεία και η ευημερία όλων μας πρέπει να είναι Νο1 προτεραιότητα.


Πριν από μερικές εβδομάδες κυκλοφορήσατε ένα κουτί με όλη την δισκογραφία σας σε κασέτα μέσω ενός ελληνικού label. Ποιά ήταν η υποδοχή από τους θαυμαστές και το label γενικότερα?

Μέχρι στιγμής η υποδοχή ήταν εξαιρετική από αυτό που μπορώ να δω σχετικά με τα σχόλια που λαμβάνουμε. Είναι αυστηρά μια συλλογή κασέτας, αλλά πολύ ωραία και προσεγμένη θα έλεγα. Δεν είμαι πολύ της κασέτας προσωπικά, αλλά υπάρχει προφανώς μια εξειδικευμένη αγορά για συλλέκτες κάπου εκεί έξω.


Σκέψεις κατά τη διάρκεια του εγκλισμού για την δημιουργία νέας επερχόμενης κυκλοφορίας ή τον προγραμματισμό κάτι άλλου, καθώς έχουν περάσει ήδη περισσότερες από δύο δεκαετίες από το τελευταίο σας studio album?

Ναι, πλησιάζουμε σιγά σιγά στην ολοκλήρωση του album, μολονότι δεν ήμασταν σε θέση να συναντηθούμε πραγματικά ως συγκρότημα ή στο studio εδώ και αρκετό καιρό, κάτι που ήταν πολύ απογοητευτικό για όλους μας. Σύντομα ξεκινάμε πάλι βάζοντας τις τελευταίες πινελιές μέσα από την έναρξη των ηχογραφήσεων καθώς μερικοί περιορισμοί μας διευκολύνουν, αλλά θα πρέπει να λάβουμε όλοι τις επιπλέον απαραίτητες προφυλάξεις. Είμαστε όλοι κάποιας ηλικίας και ιδιαίτερα η περιπέτεια της υγείας του Dave υπήρξε μια πρόκληση για όλους μας τα τελευταία χρόνια, οπότε δεν θέλουμε να θέσουμε κανενός την υγεία σε κίνδυνο με οποιοδήποτε τρόπο. Τα τραγούδια είναι γραμμένα και ακούγονται υπέροχα και είναι τόσο απογοητευτική αυτή η καθυστέρηση για εμάς όσο και τους οπαδούς των Razor που θα προσπαθήσουμε να τα ολοκληρώσουμε το συντομότερο έτσι ώστε να αποκτήσει μια παραπάνω αξία όλο αυτό στον κόπο μας!





Δεδομένου ότι είχατε 5 χρόνια παύσης στο παρελθόν, είναι αυτή η περίεργη περίοδος για όλους εμάς χρήσιμη να αξιολογήσετε περισσότερο πράγματα που δεν λειτούργησαν καλά τα τελευταία ενεργά χρόνια ή μια δοκιμασία για να δείτε τον εαυτό σας ως συγκρότημα υπό πίεση?

Ότι κάνουμε σαν Razor το κάνουμε γιατί το λατρεύουμε και θέλουμε να επιτρέψουμε σε ανθρώπους που δεν είχαν πραγματικά την ευκαιρία έως σήμερα, να βιώσουν την εμπειρία του να δουν το thrash style των πρώτων μας ημερών βλέποντας ότι έχουμε ακόμα κάτι να πούμε και σχετικό με αυτό. Συνεχίζουμε να δίνουμε συναυλίες και να παίζουμε σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου και βλέπουμε αυτήν την εμπειρία ως ευκαιρία να μοιραστούμε τη μουσική μας με παλιούς και νέους οπαδούς. Δεν αισθάνομαι καμία πίεση να ‘’αποδείξουμε’’ τον εαυτό μας όπως κάναμε όταν ξεκινήσαμε, αλλά προσπαθούμε πάντα να βελτιώσουμε για να παρακολουθούμε τη μουσική του σήμερα και να κοιτάμε το μέλλον με νέο υλικό.


Υπάρχει καμία επαφή ανάμεσα σε εσάς και το "Sheepdog"? Διαβάζοντας πριν από 5 χρόνια μια παλιά του συνέντευξη είχε αναφέρει ότι ‘’μια επανασύνδεση είναι κάτι που όλοι θέλουμε να κάνουμε’’. Πώς είναι δυνατόν αυτό να συμβεί?

Έχουμε κάποια διάσπαρτη επαφή κατά καιρούς με τον Stace και στην πραγματικότητα ήρθαμε αρκετά κοντά με τον original drummer Mike Embro καθώς συναντιόμαστε αρκετά συχνά. Στην πραγματικότητα φτάσαμε κοντά σε μια πλήρη επανασύνδση μετά τον τρόμο της είδησης του καρκίνου του Dave πριν από μερικά χρόνια. Ήμασταν σε διαπραγματεύσεις εκείνη την εποχή και αρχίσαμε να κάνουμε πρόβες με το Embro για σχεδόν ένα χρόνο. Προσπαθήσαμε να πείσουμε τον Stace να ακολουθήσει, αλλά ζει αρκετά μακριά και ήταν απασχολημένος με μια νέα δουλειά και τελικά δεν συνέβη ποτέ. Αργότερα ο Έμπρο αρρώστησε για ένα χρονικό διάστημα και αποφασίσαμε τι έπρεπε να κάνουμε. Προσλάβαμε τον Rider στα τύμπανα και συνεχίσαμε από εκεί που σταματήσαμε με τον Bob Reid στα φωνητικά, ο οποίος παρεπιπτόντως είναι στο συγκρότημα για πάνω από 30 χρόνια. Αυτή η σύνθεση φαίνεται να κάνει περισσότερο gel στον κόσμο και απολαμβάνουμε να παίζουμε παρέα. Χωρίς να αφαιρέσουμε τίποτα από την αρχική σύνθεση, γιατί χωρίς αυτό οι Razor δεν θα ήταν εκεί που είναι σήμερα, αλλά θα με την σκέψη ότι θα χρειαζόταν πολύ προσπάθεια να συμβεί ποτέ μια επανασύνδεση σε αυτό το σημείο, αλλά ποιος ξέρει παράξενα πράγματα συμβαίνουν.





Τι σας αρέσει να ακούτε στον ελεύθερο χρόνο σας ή έχετε κάποιο hobby που να σχετίζεται με τη μουσική, όπως π.χ η συλλογή δίσκων βινυλίου ας πούμε?

Όλοι έχουμε διαφορετικά hobbies και πράγματα που θέλουμε να κάνουμε. Ο Dave και εγώ συλλέγουμε κιθάρες και διάφορα αντικείμενα, επιπλέον όσον αφορά εμένα προσωπικά είμαι ιδιοκτήτης μιας τεράστιας συλλογής δίσκων βινυλίου. Ο Rider και ο Bob τον ελεύθερο τους χρόνο παίζουν και σε άλλες μπάντες παράλληλα με τους Razor.


Ένα ιδανικό line-up μόνο για μία νύχτα με την συμμετοχή των Razor φυσικά?

Μάλιστα, αυτή είναι σκληρή ερώτηση καθώς όλοι θα έχουμε διαφορετικές απαντήσεις νομίζω, αλλά αν πρέπει να το κάνω εγώ αυτό, θα έλεγα Slayer, Destruction, Razor, Sacrifice, Exciter, Raven. Θα ήθελα να βάλω και Motörhead αλλά R.I.P. Lemmy!!


Τραγούδι από άλλη μπάντα που θα θέλατε να είχατε γράψει?

Άλλη μια έξυπνη ερώτηση χαχαχα! Πιστεύω πως όλοι θα έχουμε διαφορετικές απαντήσεις σωστά? Πιθανότατα κάτι που θα μας έδινε καλύτερα ποσοστά δικαιωμάτων και ραδιοφωνικά airplay όπως π.χ το ‘’Enter Sandman’’ ή κάτι άλλο χαχαχα! Τα Raining Blood ή Angel of Death των Slayer δεν είναι υπέροχα τραγούδια?!






Πώς βλέπεις την μουσική βιομηχανία και ειδικά το metal κοινό που χρησιμοποιεί διαδικτυακά εργαλεία για να προσεγγίσει καλλιτέχνες παίρνοντας γεύση του κάθε νέου τους μουσικού βήματος? Πώς θα το χαρακτήριζες?

Η πρόοδος των κοινωνικών μέσων δικτύωσης έχει εκτοξεύσει την metal μουσική σε μια τεράστια δύναμη, επιτρέποντας στις νεότερες γενιές να ανακαλύψουν συγκροτήματα από όλο τον κόσμο και επιτρέποντας τους μέσα από αυτό να επιδείξουν όλο αυτό το ταλέντο τους σε μεγάλα festival. Στα δικά μας χρόνια έπρεπε να προσπαθήσεις πάρα πολύ για να κλείσεις μια συμφωνία με δισκογραφική εταιρία, έτσι από πολλές απόψεις αυτό που συμβαίνει είναι καλό. Δεν νομίζω ότι οι Razor θα ήταν στην γύρα κάνοντας τόσο πολλά ακόμα αν τόσος κόσμος δεν μας είχε ανακαλύψει πριν από μερικά χρόνια συνειδητοποιόντας ότι ήμασταν κάπου εκεί έξω. Νομίζω ότι δίνει την ευκαιρία σε νέα συγκροτήματα να προβάλουν και να προωθήσουν τον εαυτό τους και τα παλαιότερα συγκροτήματα σαν εμάς να εξακολουθούν να προσφέρουν ακόμα κάτι, οπότε θα έλεγα ότι πρόκειται για μια win-win κατάσταση.


Πριν από σχεδόν 5 χρόνια δώσατε ένα φοβερό show στην Ελλάδα για πρώτη φορά μπροστά σε ένα διψασμένο κοινό από thrash maniacs. Θα ήθελες να τους αφήσεις ένα μήνυμα ως αντίο?

Ναι, μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε 2 shows στην Ελλάδα και τη Μαδρίτη και ήταν μια φοβερή εμπειρία. Οι metal maniacs ήταν τόσο σκληροπυρηνικοί και χαρούμενοι που μας είδαν, οπότε πετύχαμε έναν από τους στόχους μας ως συγκρότημα, που ήταν να ταξιδέψουμε σε μέρη στον κόσμο που δεν είχαμε επισκευτεί ποτέ και να δώσουμε στους θαυμαστές την ευκαιρία να δουν από κοντά τους Razor. Ήταν ένα καταπληκτικό show και βιώσαμε έντονα την ελληνική φιλοξενία. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το μίσος των thrashers από την Ελλάδα σε αυτήν την περιοδεία και ήταν υπέροχο να συναντήσουμε αυτούς τους τύπους και να κάνουμε παρέα μαζί τους. Ας ελπίσω να μην χρειαστεί να πω αντίο, αλλά μάλλον ένα γεια, γιατί θα ήταν υπέροχο να επιστρέψω κάποια μέρα πάλι εκεί στην θέση που ήμουν. Ας ελπίσουμε με κάποιο νέο υλικό αυτήν την φορά για εσάς! Να προσέχετε και σας εύχομαι τα καλύτερα !!!





bottom of page